“Det viktigaste för mig är vilka jag jobbar med”

Olof_M3.jpg

Olof Mankert hoppade på en tjänst på vår legal-avdelning 2008 i väntan på sitt ”riktiga jobb”. Han är fortfarande kvar (okej, han har gjort en avstickare längs vägen men ändå). Enligt Olof säger det mycket om hur Nordax är som arbetsplats. Och så jämför han företaget med Marseille...

Vad gillar du med ditt team?
Alla i vårt team är relativt nya på Nordax men vi fungerar väldigt bra tillsammans. De viktigaste för mig har alltid varit vilka jag jobbar med, därför är jag så glad över att så pass seniora och kompetenta personer som mitt team består av verkligen kan jobba som ett lag. Vi på Riskkontroll är ett ganska litet team med ett brett ansvarsområde så därför måste vi verkligen jobba som ett lag och dra nytta av våra olika kompetensområden.  

Varför ska man jobba på Nordax?
Nordax har gett mig en unik möjlighet att växa tillsammans med banken. Vi har en förhållandevis platt organisation som innebär att om du har en bra idé så kan du få gehör. Tas den upp så har du en möjlighet att driva det i mål, från ax till limpa. Så är det inte på alla banker. 

Om Nordax vore ett resmål, vilket vore det då?
Något up-and-coming som det börjat buzzas om. Det rör sig inte om en obebodd ö, utan en stad man börjar höra folk prata om, där det händer grejer. Typ som Marseille för några år sedan!

 


Risk Control, Compliance och Legal

Vi på de här tre avdelningarna ser till att Nordax följer regler och lagar. 

Riskkontroll arbetar med att ta fram och stödja verksamheten i att hitta, värdera och bedöma risk på Nordax. Riskkontroll har tillsammans med Nordax styrelse tagit fram ett ramverk som ska guida verksamheten i hur mycket risk Nordax får ta. Riskkontroll övervakar löpnade sedan att vi följer de uppsatta riktlinjerna i ramverket. 

Compliancefunktionen huvudsakliga uppgift är att stödja och kontrollera så att verksamheten bedrivs i enlighet med de lagar och regler som Nordax omfattas av som bank. En av våra uppgifter är att hjälpa verksamheten att tolka regelverk och hjälpa verksamheten med rådgivning och stöd gällande hur Nordax ska förhålla sig till de olika regelverken, det kan röra sig om allt ifrån penningtvättskontroller till frågor gällande GDPR. 

Legal är en stödfunktion till verksamheten i första försvarslinjen. Legal bistår affärsverksamheten i att identifiera, bedöma, hantera och kontrollera de legala risker som uppstår i verksamheten. Arbetet inbegriper bland annat att bistå organisationen i att säkerställa att Nordax affärsverksamhet bedrivs enligt tillämpliga lagar, förordningar och föreskrifter utfärdade av myndigheter, att avtal och andra rättshandlingar är korrekta, giltiga och hanteras på ett lämpligt sätt. 

Original nordax.jpg

Connect

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Gävlegatan 22
113 64 Stockholm Vägbeskrivning Se sida

Svensk Hypotekspension Malmö

S:t Johannesgatan 2
211 46 Malmö Vägbeskrivning info@hypotekspension.se 020-58 61 60

Jobbar du redan på Nordax?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@nordax.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor