Avdelning

Mortgages

Connect

"Det här är inte ett trött bankkontor"

Christoffer Asplund är mäklaren som lämnade en hektisk bransch för att bli bolånehandläggare hos Nordax. 

Hur är det att vara bolånehandläggare jämfört med mäklare? 

Från att ha jobbat 24/7 och svarat på sms mitt i natten har jag äntligen fått en bra work-life balance. Jag gillar att ha en fortsatt viktig roll i bostadsköpet men nu är jobbet mer analytiskt. Och så har jag tid för så mycket annat jag vill göra. 

Vilka fördelar har du som gammal mäklare? Jag förstår processen i sin helhet. Från lån till tillträde. Jag kan göra en snabb bedömning av en bostad tack vare att jag vet hur jag ska granska objektsbeskrivningar, besiktningsprotokoll och årsredovisningar. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag älskar att ringa upp en kund för att meddela att lånet är beviljat och höra reaktionen. Många blir så glada. Det är givande att känna att du kan hjälpa människor att uppfylla deras drömmar om en egen bostad. För en del är det det största som hänt i deras liv. 

Hur är ditt team? 

Att trivas med kollegorna är väldigt viktigt för mig och något jag trodde att jag skulle sakna när jag lämnar mäklarbranschen. Men det här är inte ett trött bankkontor. Vi har verkligen riktigt roligt på jobbet. Alla är öppensinnade, ställer upp för varandra och vi samarbetar extremt bra. 

Varför ska man jobba på Nordax? 

Det är ett företag du snabbt kommer in hos och känner dig som hemma. Som välkomnar nya idéer för hur vi ska jobba i teamet och där du känner att du verkligen gör skillnad. Öppenheten vittnar om en platt organisation där alla är lika viktiga för helheten.

Vi möter kunder som representerar det nya vanliga, dvs ex. kunder som gigar, är egna företagare, vikarierar eller har betalningsanmärkningar. Helhjärtat hjälper vi kunder till en möjlighet som de nekas på andra håll genom att utmana gamla normer i bankvärlden. Vi möter kunden på deras villkor där vi tar oss tid att förstå kundens behov men också få kunden att förstå hela bolåneprocessen.

Entreprenörskänslan genomsyrar bolåneavdelningen och med både teamwork och individuellt arbete drivs vi framåt och uppåt med fokus på att möjliggöra ansvarsfulla affärer.

Gävlegatan 22
113 64 Stockholm Vägbeskrivning Se sida

Svensk Hypotekspension Malmö

S:t Johannesgatan 2
211 46 Malmö Vägbeskrivning info@hypotekspension.se 020-58 61 60

Jobbar du redan på Nordax?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@nordax.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor